Dietoprofilaktyka i dietoterapia

 

Skuteczne odchudzanie, zdrowa dieta uwzględniająca zalecenia norm Instytutu Żywności i Żywienia Człowieka. Badania naukowe wskazują, że odpowiednio dobrana dieta to profilaktyka oraz ważny element w walce z chorobą.

Indywidualnie plany dietetyczne obejmują:

 

• nadwagę i otyłość
• podwyższony poziom cholesterolu
• nadciśnienie tętnicze
• choroby tarczycy
• cukrzycę
• choroby jelit
• chorobę refluksową
• wrzody żołądka i dwunastnicy
• choroby wątroby
• choroby trzustki
• dnę moczanową
• kamicę żółciową
• nowotwory
• choroby nerek i układu moczowego
• alergię i nietolerancję pokarmową
• celiakię
• osteoporozę
• żywienie kobiet planujących ciążę
• żywienie kobiet w ciąży i karmiących
• żywienie dzieci i młodzieży
• żywienie osób starszych
żywienie osób zdrowych, które chcą zmienić swoje nawyki żywieniowe